Mehevät punajuuri-browniet

Mehevät punajuuri-browniet

Feelia Punajuurikuutioista on moneksi. Kokeile näitä mehukkaita punajuuri-suklaabrownieita, jotka katoavat salamannopeasti parempiin suihin. 

Pellillinen punajuuri-suklaabrownieita

  • 1 pakkaus (600 g) Feelia Punajuurikuutioita (sesonkituote)
  • 200 g voita
  • 300 g tummaa suklaata
  • 4 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • (Puoli teelusikallista chilijauhetta, jos haluat vähän potkua) 
  • (Pinnalle esim. tomusokeria tai merisuolahiutaleita)

Valuta punajuurikuutioista ylimääräinen neste. Voit käyttää ne sellaisenaan, muussata niitä vähän esimerkiksi perunasurvimella, tai surauttaa ne blenderillä sileäksi massaksi.

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Kääntele jäähtynyt voi-suklaaseos, vehnäjauhot ja punajuuri vaahtoon huolellisesti. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 190 asteessa puolisen tuntia. Testaa kypsyys tikulla. Browniet saavat jäädä keskeltä tahmeiksi.

Pinnalle voit sirotella oman makusi mukaan vaikkapa tomusokeria (kannattaa käyttää siivilää, jotta ei tule möykkyjä) tai merisuolahiutaleita.

Jos maltat odottaa, anna brownie-levyn jäähtyä, leikkaa se paloiksi ja laita jääkaappiin pariksi päiväksi. Browniet ovat parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.

Jos haluat, saat toki maistaa heti 😉